Financiële hulpverlening voor ouderen. 

,

Financiële hulpverlening voor ouderen.

ID2 Bewindvoering heeft bijzondere aandacht voor de ouderen in onze samenleving. Wij helpen ouderen met hun financiële administratie. Dat kan door middel van het financieel Fit programma voor ouderen of voor de keuze van beschermingsbewind. Op deze manier zorgen wij voor een goede financiële administratie en beschermen wij ouderen er o.a voor dat zij slachtoffer worden van digitale fraude.

Het digitale tijdperk.

We leven in een tijdperk waarin er gemakshalve van wordt uitgegaan dat iedereen alles via de computer kan regelen en ook kan beveiligen. Wist u dat er nog steeds 1,2 miljoen senioren zijn die nog geen gebruik maken van het internet. De helft hiervan zal dit ook nooit gaan doen. Eerder onderzocht KBO-PCOB internetgebruik onder senioren, waaruit bleek dat 40% van de 75-plussers internet niet gebruiken, omdat ze het te lastig vinden. Ruim de helft (53 procent) van de senioren die niet online zijn, is weleens in de problemen gekomen doordat ze geen internet hebben. Dan waren ze bijvoorbeeld op zoek naar informatie, wilden bankzaken, belastingaangifte of betalingen doen, of afspraken maken met overheden of zorgverleners.

Mantelzorg of professionele financiële zorg?

Vaak nemen mantelzorgers deze taken op hun (toch al overbelaste) schouders. Niet alleen kosten al die handelingen veel tijd en gaat het ten koste van de andere zorgtaken die ze willen bieden, maar in praktisch oogpunt is het ook vaak lastig. Bij veel instanties moet je gemachtigd zijn om iets te kunnen regelen voor een ander en bij iedere instantie gelden ook weer andere regels. Het inschakelen van een professional die deze taken overneemt en daarmee de mantelzorger ontzorgt is dan geen overbodige luxe.

Natuurlijk zijn er ook ouderen die aanvankelijk nog wel hun eigen financiën kunnen beheren, maar die te maken krijgen met ziektes of aandoeningen waardoor het niet meer goed lukt. Op tijd zorgen dat er ondersteuning komt bij de financiële administratie kan veel spanning wegnemen.

Ook komt het voor dat er geen direct familieleden of mantelzorgers in het netwerk van de oudere aanwezig zijn om te ondersteunen bij de financiën. Professionele financiële zorg of hulpverlening is dan de uitkomst.

Bent u op zoek naar professionele ondersteuning van de financiële administratie voor u zelf, voor uw (groot)ouders of oom of tante? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken op 045-2031133, per email info@id2-bewindvoering.nl of via ons contactformulier. Wij gaan graag met u in gesprek.

Team ID2 bewindvoering