Bewindvoerder Limburg: 5 tips bij het kiezen van een bewindvoerder
U bent op zoek naar een goede bewindvoerder? Het liefst eentje waar u een klik mee heeft en die u goed kan helpen. Hoe kiest u nu de juiste bewindvoerder uit en waar moet u op letten? In dit artikel worden 5 tips gegeven om u te helpen bij het selecteren van een bewindvoerder in Limburg.
Tip 1. Bewindvoerder Limburg of Zuid Limburg
Het liefst heeft u een bewindvoerder die niet te ver van uw woonplaats gevestigd is. Dit maakt reizen een stuk makkelijker. Veel bewindvoerders bezoeken hun cliënten op locatie. Een bewindvoerder is een vertrouwenspersoon. Hij of zij helpt u met uw financiële situatie. Als de woonafstand tussen u en uw bewindvoerder groot is, dan blijven de contactmomenten vaak telefonisch. Een bewindvoerder die dicht bij u woont is vaak sneller geneigd om een huisbezoek te maken waardoor u sneller maatwerk advies krijgt. ID2 Bewindvoering richt zich voornamelijk op cliënten in Limburg en met name in Zuid Limburg.
Tip 2. Ga een persoonlijk gesprek aan met je bewindvoerder
Het loont zich om eens een persoonlijk gesprek aan te gaan met je bewindvoerder. Laat hem of haar uitleg geven over de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheren van jouw financiële middelen. Probeer daarnaast ook te achterhalen of er veel klachten zijn. Natuurlijk heeft elke bewindvoerder klachten van mensen die bijvoorbeeld vinden dat ze te weinig leefgeld krijgen. Maar er zijn ook gegronde klachten zoals: schulden die oplopen en slechte communicatie. Krijg je twijfels of worden je klachten onvoldoende gehoord? Stap dan over naar een andere bewindvoerder.
Tip 3: Begrijp het verschil over Beschermingsbewind Limburg en WSNP
Er zijn diverse soorten bewindvoering. Zo is er in eerste instantie beschermingsbewind. Een beschermingsbewindvoerder is er voor de persoon die onder bewind staat. Hij of zij behartigt de financiële belangen van de cliënten. Daarnaast is er WSNP bewind. WSNP staat voor: Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.
Een schuldsaneringsbewindvoerder behartigt de belangen van de schuldeisers. Een WSNP bewind duurt vaak 3 jaar, terwijl beschermingsbewind langer kan duren. ID2 Bewindvoering verzorgt alleen beschermingsbewind voor cliënten in Limburg en Zuid Limburg. Dus géén WSNP bewind. ID2 Bewindvoering begeleidt haar klanten naar een schuldsaneringsregeling, indien dit mogelijk is.
Tip 4: Bewindvoerder Limburg of een familieruzie?
Eén op de 3 rechtszaken in Nederland gaat om een bewindszaak. Het is mogelijk om tegen de wil van iemand bewindvoering aan te vragen. Bijvoorbeeld voor een demente vader of moeder. Echter kunnen er snel familiegeschillen ontstaan. Een broer of zus besluit bijvoorbeeld om een dure auto te verkopen om achterstallig onderhoud voor het huis te kunnen financieren. Andere broers en zussen kunnen het oneens zijn en gaan procederen. Dergelijke situaties kunt beter worden voorkomen.
Tip 5: Kies een bewindvoerder waar u een klik mee heeft
Een bewindvoerder is een vertrouwenspersoon. Hij of zij dient niet alleen uw belangen te behartigen, maar ook goed met u te kunnen communiceren. Een bewindvoerder waar u geen klik mee heeft kan stroperig en afstandelijk aanvoelen. Hierdoor verliest u het vertrouwen vroeg of laat, waardoor u grip op situatie verliest.
Bewindvoerder Limburg nodig? Of wilt u overstappen naar een andere? Neem dan nú contact op met ID2 Bewindvoering om te kijken of we een match zijn. Wij zijn gevestigd in Amstenrade, Zuid Limburg.
Bronnen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/26/waar-let-je-op-als-bewindvoerder-a1601012
https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/schulden-oplossen/bewindvoerder-wsnp/#